Składniki:
1 seler (300g)
ogórki kiszone (150g)
1 łyżeczka musztardy francuskiej (20g)
1 łyżka jogurtu naturalnego (25g)
przyprawy (sól, pieprz)
1 seler (300g)
ogórki kiszone (150g)
1 łyżeczka musztardy francuskiej (20g)
1 łyżka jogurtu naturalnego (25g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Seler gotujemy, po przestudzeniu kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy z musztardą, jogurtem i przyprawiamy.
Seler gotujemy, po przestudzeniu kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy z musztardą, jogurtem i przyprawiamy.
Wartość energetyczna całej sałatki selerowej – 125kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) – 65kcal