Składniki:
biała kapusta (500g)
orzechy włoskie (25g)
1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej
koperek
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)
biała kapusta (500g)
orzechy włoskie (25g)
1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej
koperek
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)
Przygotowanie:
Poszatkowaną kapustę solimy i wrzucamy na patelnię, smażymy pod przykryciem, co jakiś czas podlewamy łyżką wody, jeśli by zaczęła przywierać. Jak zmięknie dodajemy pokrojone orzechy włoskie i paprykę słodką i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem. Na końcu dodajemy świeży koperek.
Poszatkowaną kapustę solimy i wrzucamy na patelnię, smażymy pod przykryciem, co jakiś czas podlewamy łyżką wody, jeśli by zaczęła przywierać. Jak zmięknie dodajemy pokrojone orzechy włoskie i paprykę słodką i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem. Na końcu dodajemy świeży koperek.
Wartość energetyczna całej kapusty z orzechami – 300kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 kapusty) – 100kcal