Składniki:
brokuł (250g)
jogurt naturalny (50g)
1 mała cebula (50g)
przyprawy (sól, pieprz, czosnek)
brokuł (250g)
jogurt naturalny (50g)
1 mała cebula (50g)
przyprawy (sól, pieprz, czosnek)
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy, studzimy. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę, gdyby była zbyt gęsta można dodać więcej jogurtu lub odrobinę wody.
Wartość energetyczna całego sosu brokułowego – 115kcal
Wartość energetyczna na 100g - 35kcal/100g
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu brokułowego z jogurtem – 10kcal
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu na bazie majonezu – 115kcal
Brokuł gotujemy, studzimy. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę, gdyby była zbyt gęsta można dodać więcej jogurtu lub odrobinę wody.
Wartość energetyczna całego sosu brokułowego – 115kcal
Wartość energetyczna na 100g - 35kcal/100g
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu brokułowego z jogurtem – 10kcal
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu na bazie majonezu – 115kcal