Składniki:
ogórki konserwowe lub kiszone (200g)
1 cebula (50g)
1 jajko (60g)
jogurt naturalny (50g)
przyprawy (sól, pieprz, majeranek)
ogórki konserwowe lub kiszone (200g)
1 cebula (50g)
1 jajko (60g)
jogurt naturalny (50g)
przyprawy (sól, pieprz, majeranek)
Przygotowanie:
Jajko gotujemy na twardo. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę, gdyby była zbyt gęsta można dodać odrobinę zalewy octowej z ogórków.
Wartość energetyczna całego sosu ogórkowego – 160kcal
Wartość energetyczna na 100g - 44kcal/100g
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu ogórkowego z jogurtem – 15kcal
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu na bazie majonezu – 115kcal
Jajko gotujemy na twardo. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę, gdyby była zbyt gęsta można dodać odrobinę zalewy octowej z ogórków.
Wartość energetyczna całego sosu ogórkowego – 160kcal
Wartość energetyczna na 100g - 44kcal/100g
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu ogórkowego z jogurtem – 15kcal
Wartość energetyczna 1 łyżki sosu na bazie majonezu – 115kcal