logo

logo

piątek, 16 listopada 2012

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej z brokułem i orzechami






Składniki:
kasza jaglana sucha (50g)
½ brokułu (250g)
orzechy włoskie (25g)
przyprawy (sól, pieprz)



 



Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy przed ugotowaniem, następnie wsypujemy do garnka i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy, dodajemy ugotowane różyczki brokułu, przyprawy i miksujemy blenderem. Na końcu dodajemy pokrojone drobno orzechy włoskie. 




Wartość energetyczna całej pasty z kaszy jaglanej z brokułem i orzechami – 410kcal


Wartość energetyczna na 100g - 90kcal/100g





8 komentarzy:

  1. ciekawy przepis, muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować! wiadomo kasza jaglana, kasza jaglana, a jakoś w praktyce rzadko mam na nią pomysł.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja mam jeszcze kilka pomysłów, więc zaglądaj, coś się znajdzie :)

      Usuń
  3. ile taka pasta może postać w lodówce?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tyle co standardowo każde danie, do 3 dni nie powinno się nic dziać.

      Usuń
  4. własnie zrobiłam tą pastę, trochę jest mdła dałam sól sezamową i granulowanego czosnku,zobaczę jutro jak się przegryzie

    OdpowiedzUsuń
  5. zostawiłam trochę kaszy żeby jutro zrobić omlet
    skład; 2 łyżki kaszy jaglanej ,4 szt. jajka. 1 łyżka masła,1 łyżka mleka, sól,pieprz Jajka ubić z mlekiem i przyprawami dodać ugotowaną k.jaglaną.
    Masło roztopić na patelni i wlać masę jajeczną,smażyć delikatnie a gdy się zarumieni przełożyć na talerz. Może ktoś wykorzysta przepis.

    OdpowiedzUsuń