Składniki:
pieczarki (250g)
1 duża cebula (100g)
jogurt naturalny (100g)
przyprawy (sól, pieprz)
pieczarki (250g)
1 duża cebula (100g)
jogurt naturalny (100g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Pieczarki drobno kroimy, cebulę kroimy w kostkę i smażymy z pieczarkami pod przykryciem, aż puszczą soki i zmiękną. Po przestudzeniu dodajemy jogurt naturalny i przyprawiamy. Sos podgrzewamy. Z podanych proporcji wychodzą 3 porcje sosu.
Pieczarki drobno kroimy, cebulę kroimy w kostkę i smażymy z pieczarkami pod przykryciem, aż puszczą soki i zmiękną. Po przestudzeniu dodajemy jogurt naturalny i przyprawiamy. Sos podgrzewamy. Z podanych proporcji wychodzą 3 porcje sosu.
Wartość energetyczna całego sosu pieczarkowego – 135kcal
Wartość energetyczna na 100g - 30kcal/100g
Wartość energetyczna 1 porcji sosu (1/3 sosu) – 45kcal