Składniki (na garnek 2,5l):
2 filety z morszczuka (250g)
ziemniaki (200g)
2 marchewki (200g)
seler (200g)
2 duże cebule (200g)
przecier pomidorowy (50g)
papryka konserwowa (200g)
2-3 ząbki czosnku
papryczka chili
1 domowa kostka warzywna
sok z ½ cytryny
koperek
przyprawy (sól, pieprz)
Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę lub w piórka, smażymy na patelni pod przykryciem razem z pokrojoną chili i czosnkiem (ilości według uznania). Marchewkę i seler kroimy w kostkę dodajemy do cebuli i chwilę smażymy. Następnie przekładamy warzywa do garnka zalewamy wodą i dodajemy domową kostkę rosołową. Wrzucamy pokrojone na kawałki ziemniaki i paprykę konserwową. Gotujemy pod przykryciem, aż ziemniaki będą ugotowane. Na końcu dodajemy do zupy pokrojoną na kawałki rybę, przecier pomidorowy, sok z cytryny, koperek i przyprawy. Gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut.
Wartość energetyczna całej zupy rybnej – 635kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/5 zupy) – 127kcal
2 filety z morszczuka (250g)
ziemniaki (200g)
2 marchewki (200g)
seler (200g)
2 duże cebule (200g)
przecier pomidorowy (50g)
papryka konserwowa (200g)
2-3 ząbki czosnku
papryczka chili
1 domowa kostka warzywna
sok z ½ cytryny
koperek
przyprawy (sól, pieprz)
Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę lub w piórka, smażymy na patelni pod przykryciem razem z pokrojoną chili i czosnkiem (ilości według uznania). Marchewkę i seler kroimy w kostkę dodajemy do cebuli i chwilę smażymy. Następnie przekładamy warzywa do garnka zalewamy wodą i dodajemy domową kostkę rosołową. Wrzucamy pokrojone na kawałki ziemniaki i paprykę konserwową. Gotujemy pod przykryciem, aż ziemniaki będą ugotowane. Na końcu dodajemy do zupy pokrojoną na kawałki rybę, przecier pomidorowy, sok z cytryny, koperek i przyprawy. Gotujemy jeszcze ok. 10-15 minut.
Wartość energetyczna całej zupy rybnej – 635kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/5 zupy) – 127kcal