Składniki:
1 woreczek kaszy gryczanej (100g)
1 duża cebula (100g)
½ puszki groszku (100g)
przyprawy (sól, pieprz)
1 woreczek kaszy gryczanej (100g)
1 duża cebula (100g)
½ puszki groszku (100g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawami, aż będzie miękka. Dodajemy ją do ugotowanej kaszy. Groszek z puszki przepłukujemy i dodajemy do reszty. Całość przyprawiamy.
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawami, aż będzie miękka. Dodajemy ją do ugotowanej kaszy. Groszek z puszki przepłukujemy i dodajemy do reszty. Całość przyprawiamy.
Wartość energetyczna całej kaszy z groszkiem – 500kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 kaszy) – 120kcal