Składniki:
1 woreczek ryżu brązowego (100g)
1 duża czerwona cebula (100g)
fasola czerwona z puszki (100g)
przyprawy (sól, pieprz)
1 woreczek ryżu brązowego (100g)
1 duża czerwona cebula (100g)
fasola czerwona z puszki (100g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawami, aż będzie miękka. Dodajemy ją do ugotowanego ryżu. Fasolkę z puszki przepłukujemy i dodajemy do reszty. Całość przyprawiamy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawami, aż będzie miękka. Dodajemy ją do ugotowanego ryżu. Fasolkę z puszki przepłukujemy i dodajemy do reszty. Całość przyprawiamy.
Wartość energetyczna całego ryżu z fasolką – 475kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 ryżu) – 120kcal