logo

logo

wtorek, 29 stycznia 2013

Ryż z porem





Składniki:
1 woreczek ryżu (100g)
1 por (300g)
przyprawy (sól, pieprz, czosnek)


 







Przygotowanie:
Ryż gotujemy. Pora kroimy na cienkie paski, podsmażamy na patelni z przyprawami, aż zmięknie. Następnie mieszamy z ugotowanym ryżem i chwilę podgrzewamy.



Wartość energetyczna całego ryżu z porem – 422kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 ryżu) – 105kcal


4 komentarze:

  1. bardzo mi smakuje takie połączenie :)
    tola

    OdpowiedzUsuń
  2. I już nic więcej nie potrzeba.

    Gella.

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy ryż biały można zastąpić brązowym? Jaka będzie wtedy kaloryczność?

    Inna sprawa że ryż biały mi bardziej smakuje niż brązowy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kaloryczność taka sama lub bardzo zbliżona, więc jedz taki jaki lubisz, bo to nie ma kalorycznie znaczenia.

      Usuń