½ kapusty pekińskiej (300g)
1 duża marchew (100g)
1 średnia pomarańcza (150g)
1 łyżka jogurtu naturalnego (50g)
1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki, marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach, pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, skrapiamy octem lub sokiem z cytryny, dodajemy jogurt i odrobinę soli. Odstawiamy na pół godziny, żeby się przegryzło.
Wartość energetyczna całej surówki z pekińskiej – 210kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 surówki) – 70kcal
1 duża marchew (100g)
1 średnia pomarańcza (150g)
1 łyżka jogurtu naturalnego (50g)
1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki, marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach, pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki i kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, skrapiamy octem lub sokiem z cytryny, dodajemy jogurt i odrobinę soli. Odstawiamy na pół godziny, żeby się przegryzło.
Wartość energetyczna całej surówki z pekińskiej – 210kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 surówki) – 70kcal