Składniki:
3 ziemniaki (300g)
3 marchewki (300g)
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
1-2 łyżeczki musztardy francuskiej (20g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Ziemniaki i marchewkę gotujemy w mundurkach. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przepuszczamy przez praskę, dodajemy do jogurtu naturalnego razem z przyprawami i musztardą francuską. Sos mieszamy i dodajemy do pokrojonych warzyw.
Ziemniaki i marchewkę gotujemy w mundurkach. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przepuszczamy przez praskę, dodajemy do jogurtu naturalnego razem z przyprawami i musztardą francuską. Sos mieszamy i dodajemy do pokrojonych warzyw.
Wartość energetyczna całej sałatki – 370kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) – 185kcal