Składniki:
1 serek wiejski (200g)
pieczarki (100g)
1 duża cebula (100g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy z przyprawami, aż cebula zmięknie a nadmiar wody odparuje. Do miski wrzucamy serek wiejski, dodajemy przestudzoną cebulę z pieczarkami i doprawiamy. Zainspirowana wskazówką jednej z czytelniczek wypróbowałam to połączenie i zdecydowanie polecam.
Wartość energetyczna całego serka z pieczarkami – 240kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 serka) – 120kcal
Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy z przyprawami, aż cebula zmięknie a nadmiar wody odparuje. Do miski wrzucamy serek wiejski, dodajemy przestudzoną cebulę z pieczarkami i doprawiamy. Zainspirowana wskazówką jednej z czytelniczek wypróbowałam to połączenie i zdecydowanie polecam.
Wartość energetyczna całego serka z pieczarkami – 240kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 serka) – 120kcal