logo

logo

piątek, 11 stycznia 2013

Serek wiejski z pieczarkami







Składniki:
1 serek wiejski (200g)
pieczarki (100g)
1 duża cebula (100g)
przyprawy (sól, pieprz)






Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy z przyprawami, aż cebula zmięknie a nadmiar wody odparuje. Do miski wrzucamy serek wiejski, dodajemy przestudzoną cebulę z pieczarkami i doprawiamy. Zainspirowana wskazówką jednej z czytelniczek wypróbowałam to połączenie i zdecydowanie polecam.




Wartość energetyczna całego serka z pieczarkami – 240kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 serka) – 120kcal





13 komentarzy:

  1. wypróbowałam dziś- pychota!
    gratuluję pomysłowości :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie dla gratulacje, to pomysł czytelniczki, tej drugiej Magdy :) Dziękuję :)

      Usuń
  2. ja bym do tego dala maggi ...;)

    OdpowiedzUsuń
  3. A co az taka magi jest zla?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To przecież sama sól i konserwanty...

      Usuń
    2. Za magi, to tu zjadają żywcem ;) Jeśli używamy, to zaciszu domowym i się nie chwalimy :) Ja co prawda żywcem nie zjadam, ale wiesz jak to jest, to Smak Zdrowia w końcu, nie wypada :P

      Usuń
  4. Widzę, że przyczyniłam się do wypróbowania nowego smaku. Cieszę się bardzo.
    Ściskam i pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. pychotka, wczoraj sobie zrobilam to cudo, palce lizac, dla kogos kto uwielbia pieczarki tak jak ja :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No brawa dla pomysłodawczyni :)Ja bym na to nie wpadła!

      Usuń
  6. Qrka! Niesamowicie smaczne połączenie!!

    OdpowiedzUsuń
  7. polecam dodać świeżych magi inaczej tzw lubczyk.

    OdpowiedzUsuń