logo

logo

środa, 16 stycznia 2013

Surówka z pekińskiej z sosem sojowym





Składniki:
kapusta pekińska (300g)
1 małe jabłko (100g)
1 duża czerwona cebula (100g)
papryka konserwowa (100g)
1-2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżka octu winnego
przyprawy (sól, pieprz)




Przygotowanie:
Kapustę pekińską kroimy drobno, czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę, jabłko bez skórki trzemy na tarce, a paprykę konserwową kroimy w paseczki. Wszystko mieszamy i dodajemy ocet, sos sojowy i przyprawy.





Wartość energetyczna całej surówki – 135kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 surówki) – 65kcal





4 komentarze:

  1. Madziu kupilam sos sojowy ale tam jest tyle rodzajow ze doradz ktory jest najleszpy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam sojowy grzybowy i średnio mi smakuje, za dużo pomieszania smaków jak dla mnie. Jak się skończy wracam do normalnego, co się po prostu nazywa sojowy.

      Usuń
  2. nie slyszalem o sojowym grzybowym...bo albo cos z grzybow albo z soii...chyba ze jest olej rzepakowy z oliwek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rozejrzyj się w marketach po półkach,ja taki właśnie widziałam-sojowy grzybowy

      Usuń