Składniki:
seler (200g)
2 duże marchewki (200g)
3 łyżki jogurtu naturalnego (75g)
1 łyżeczka cukru (10g)
przyprawy (sól, pieprz)
seler (200g)
2 duże marchewki (200g)
3 łyżki jogurtu naturalnego (75g)
1 łyżeczka cukru (10g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Surowy seler i surową marchewkę trzemy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy łyżeczkę cukru, jogurt naturalny i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki, żeby seler i marchewka puściły soki i zmiękły.
Surowy seler i surową marchewkę trzemy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy łyżeczkę cukru, jogurt naturalny i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki, żeby seler i marchewka puściły soki i zmiękły.
Wartość energetyczna całej surówki – 180kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 surówki) – 60kcal