Składniki (na garnek 2,5l):
ziemniaki (500g)
seler (500g)
1 domowa kostka warzywna
przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa)
Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.
ziemniaki (500g)
seler (500g)
1 domowa kostka warzywna
przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa)
Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.
Przygotowanie:
Ziemniaki i seler obieramy, kroimy na cząstki i wszystko gotujemy w wodzie z domową kostką rosołową. Kiedy warzywa będą miękkie czekamy, aż zupa przestygnie i mielimy całość blenderem na krem. Przyprawiamy – polecam gałkę muszkatołową, bardzo dobrze pasuje do kremu selerowego.
Ziemniaki i seler obieramy, kroimy na cząstki i wszystko gotujemy w wodzie z domową kostką rosołową. Kiedy warzywa będą miękkie czekamy, aż zupa przestygnie i mielimy całość blenderem na krem. Przyprawiamy – polecam gałkę muszkatołową, bardzo dobrze pasuje do kremu selerowego.
Wartość energetyczna całej zupy selerowej – 510kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/5 zupy) – 105kcal