Składniki:
kiwi (500g)
1 serek President 0% (350g)
1 cukier waniliowy (15g)
kiwi (500g)
1 serek President 0% (350g)
1 cukier waniliowy (15g)
Przygotowanie:
Kiwi obieramy i mielimy blenderem na mus. Ważne, żeby kiwi było dojrzałe i miękkie, wtedy nie musimy dosładzać i oszczędzamy kalorie na zbędnym cukrze.
Serek biały President wrzucamy do naczynia, dodajemy cukier waniliowy i miksujemy go blenderem. Polecam użyć do tego blendera (nie łopatek), bo wtedy masa serowa robi się bardziej kremowa i puszysta. Do czterech szklanek naprzemiennie wkładamy masę serową i mus z kiwi.
Wskazówka techniczna:
Ser jest gęsty, kiwi wodniste, więc żeby uzyskać efekt pasków i żeby ser nie „utopił się” w kiwi należy przy wkładaniu masy serowej zaczynać od ścianek szklanki. Wtedy zostanie biały ślad i efekt pasków gwarantowany. Z podanych proporcji wychodzą 4 desery.
Kiwi obieramy i mielimy blenderem na mus. Ważne, żeby kiwi było dojrzałe i miękkie, wtedy nie musimy dosładzać i oszczędzamy kalorie na zbędnym cukrze.
Serek biały President wrzucamy do naczynia, dodajemy cukier waniliowy i miksujemy go blenderem. Polecam użyć do tego blendera (nie łopatek), bo wtedy masa serowa robi się bardziej kremowa i puszysta. Do czterech szklanek naprzemiennie wkładamy masę serową i mus z kiwi.
Wskazówka techniczna:
Ser jest gęsty, kiwi wodniste, więc żeby uzyskać efekt pasków i żeby ser nie „utopił się” w kiwi należy przy wkładaniu masy serowej zaczynać od ścianek szklanki. Wtedy zostanie biały ślad i efekt pasków gwarantowany. Z podanych proporcji wychodzą 4 desery.
Wartość energetyczna wszystkich składników – 560kcal
Wartość energetyczna 1 deseru waniliowego z musem z kiwi – 140kcal