Składniki:
kapusta biała (500g)
1 duży por (250g)
1 pęczek koperku
1 pęczek zielonej pietruszki
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do osolonej wody, gotujemy do miękkości. Jak się ugotuje odcedzamy. Pora kroimy w paseczki, podsmażamy na patelni do miękkości po czym dodajemy do ugotowanej kapusty. Wrzucamy posiekaną zieleninę i przyprawiamy.
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do osolonej wody, gotujemy do miękkości. Jak się ugotuje odcedzamy. Pora kroimy w paseczki, podsmażamy na patelni do miękkości po czym dodajemy do ugotowanej kapusty. Wrzucamy posiekaną zieleninę i przyprawiamy.
Wartość energetyczna całej kapusty na zielono – 220kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 kapusty) – 110kcal