logo

logo

środa, 13 lutego 2013

Pasta sojowa marchewkowo-pomidorowa





Składniki:
ziarna soi suche (50g)
2 marchewki (200g)
przecier pomidorowy (50g)
jogurt naturalny (50g)
1 duża cebula (100g)
przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka, czosnek)


 



Przygotowanie:
Ziarna soi moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Marchew obieramy i gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, przecier pomidorowy i miksujemy blenderem na gładką pastę. Przyprawiamy do smaku, bardzo dobrze pasuje tu gałka muszkatołowa.



Wartość energetyczna całej pasty sojowej marchewkowo-pomidorowej – 355kcal 


Wartość energetyczna na 100g - 70kcal/100g




3 komentarze:

  1. Pasta jest rewelacyjna , pychotka szczególnie na drugi dzień, jak się przegryzie.małgosiaM

    OdpowiedzUsuń
  2. PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo dobra pasta, jedna z moich faworytek po małej zmianie ponieważ zamieniłam soje na cieciorkę Albo trafiłam na jakąś trefna soje albo ugotowałam nie tak bo nie zrobiła mi się gładka pasta a ja cząsteczek w pastach nie lubię :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń