logo

logo

piątek, 22 lutego 2013

Kotlety rybne koperkowe

 
Składniki:
3 filety rybne z morszczuka (300g)
2 duże cebule (200g)
1 bułka kajzerka (50g)
mleko (50ml)
1 jajko (60g)
pęczek koperku
1 łyżka bułki tartej (15g)
przyprawy (sól, pieprz)






Przygotowanie:
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do miękkości. Bułkę kajzerkę rwiemy na kawałki i moczymy w mleku. Filety rybne, namoczoną bułkę (wraz z mlekiem) i podsmażoną cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy surowe jajko, posiekany koperek, całość przyprawiamy i mieszamy. Formujemy kotlety, każdy lekko obsypujemy bułką tartą i smażymy na patelni, pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż się przyrumienią. Z podanych proporcji wychodzi 8szt.




Wartość energetyczna całej masy rybnej na kotlety – 615kcal

Wartość energetyczna 1 kotleta rybnego – 75kcal