Składniki:
1 budyń waniliowy
mleko (500ml)
jogurt naturalny (150g)
1 budyń waniliowy
mleko (500ml)
jogurt naturalny (150g)
Przygotowanie:
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelewamy do miski i studzimy. Musi być całkowicie zimny. Następnie dodajemy jogurt naturalny i miksujemy całość blenderem na krem. Rozlewamy do pucharków i chłodzimy. Przepis banalny, ale nigdy wcześniej na to nie wpadłam. Konsystencja deseru bardzo kremowa i delikatna. Z podanych proporcji wychodzą 4 desery.
Wartość energetyczna całego kremu – 575kcal
Wartość energetyczna 1 deseru – 145kcal
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelewamy do miski i studzimy. Musi być całkowicie zimny. Następnie dodajemy jogurt naturalny i miksujemy całość blenderem na krem. Rozlewamy do pucharków i chłodzimy. Przepis banalny, ale nigdy wcześniej na to nie wpadłam. Konsystencja deseru bardzo kremowa i delikatna. Z podanych proporcji wychodzą 4 desery.
Wartość energetyczna całego kremu – 575kcal
Wartość energetyczna 1 deseru – 145kcal