logo

logo

piątek, 22 lutego 2013

Muszle makaronowe z serem, ananasem i żurawiną





Składniki:
muszle makaronowe (25szt)
twarożek President 0% (250g)
ananas z puszki (200g)
żurawina suszona (50g)



 




Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przemywamy zimną wodą.

Do serka dodajemy ananasy pokrojone w kostkę i suszone żurawiny. Dokładnie mieszamy. Jak dla mnie ananasy są na tyle słodkie, że nie dodawałam już cukru do serka. Jak chwilę postoi, to przejdzie słodkim ananasem i będzie dobry. Tak przygotowanym serkiem napełniamy muszle. Jemy na zimno. Z podanych proporcji wychodzi 25szt.



Wartość energetyczna wszystkich nadzianych muszli – 1030kcal

Wartość energetyczna 1 muszli z nadzieniem serowym z żurawiną i ananasem – 40kcal