Składniki:
ziarna soi suche (50g)
2 duże cebule (200g)
pieczarki (200g)
przyprawy (sól, pieprz)
ziarna soi suche (50g)
2 duże cebule (200g)
pieczarki (200g)
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Ziarna soi moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, dusimy pod przykryciem, aż będą miękkie, ale nie odparowujemy nadmiaru wody. Ugotowaną soję, cebulę, pieczarki i sok powstały podczas podduszania wrzucamy do miski i miksujemy blenderem na gładką pastę. Przyprawiamy do smaku.
Ziarna soi moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, dusimy pod przykryciem, aż będą miękkie, ale nie odparowujemy nadmiaru wody. Ugotowaną soję, cebulę, pieczarki i sok powstały podczas podduszania wrzucamy do miski i miksujemy blenderem na gładką pastę. Przyprawiamy do smaku.
Wartość energetyczna całej pasty sojowej pieczarkowej – 290kcal
Wartość energetyczna na 100g - 55kcal/100g