Składniki:
3 marchewki (300g)
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka sezamu (10g)
przyprawy (sól, curry)
Przygotowanie:
Surową marchewkę trzemy na tarce na dużych oczkach lub używamy nożyka do szatkowania, dodajemy ocet, przyprawy i sezam. Odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki, żeby surówka się przegryzła.
Niby zwykła marchewka, ale postanowiłam wstawić przepis, bo to bardzo fajne połączenie przypraw w sezamu, więc jest jakiś pomysł na codzienną marchewkę.
Surową marchewkę trzemy na tarce na dużych oczkach lub używamy nożyka do szatkowania, dodajemy ocet, przyprawy i sezam. Odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki, żeby surówka się przegryzła.
Niby zwykła marchewka, ale postanowiłam wstawić przepis, bo to bardzo fajne połączenie przypraw w sezamu, więc jest jakiś pomysł na codzienną marchewkę.
Wartość energetyczna całej surówki – 140kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 surówki) – 70kcal