Składniki:
2 filety rybne (200g)
1 duża cebula (100g)
sok pomidorowy (250ml)
ogórki kiszone (200g)
przyprawy (sól, pieprz, majeranek)
1 duża cebula (100g)
sok pomidorowy (250ml)
ogórki kiszone (200g)
przyprawy (sól, pieprz, majeranek)
Przygotowanie:
Ogórki kiszone trzemy na tarce na grubych oczkach i zalewamy sokiem pomidorowym. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Filety rybne kroimy na kawałki. Można też zostawić w całości, wtedy nie będzie to gulasz, a po prostu ryba z sosem. Rybę smażymy na patelni, następnie zalewamy ją sosem pomidorowo-ogórkowym, przyprawiamy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, nie za długo – tylko do czasu aż sos się podgrzeje. Podajemy na ciepło.
Wartość energetyczna całego gulaszu – 250kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 gulaszu) – 125kcal
Ogórki kiszone trzemy na tarce na grubych oczkach i zalewamy sokiem pomidorowym. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Filety rybne kroimy na kawałki. Można też zostawić w całości, wtedy nie będzie to gulasz, a po prostu ryba z sosem. Rybę smażymy na patelni, następnie zalewamy ją sosem pomidorowo-ogórkowym, przyprawiamy. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, nie za długo – tylko do czasu aż sos się podgrzeje. Podajemy na ciepło.
Wartość energetyczna całego gulaszu – 250kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 gulaszu) – 125kcal