logo

logo

wtorek, 19 marca 2013

Piersi z kurczaka z serem camembert i żurawinami





Składniki:
1 pierś z kurczaka (250g)
½ sera camembert (60g)
żurawiny suszone (15g)
przyprawy (sól, pieprz)


 






Przygotowanie:
Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na duży płat, po czym dzielimy ją na 3 paski. Każdy kawałek mięsa przyprawiamy. Pół sera camembert dzielimy na trzy części (3 trójkąty) i każdy kładziemy na środku piersi, dokładamy po kilka żurawin i zawijamy mięso. Staramy się zawinąć tak, żeby otoczyć nim cały ser, spinamy wykałaczkami i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Zaczynamy smażyć od tej strony, gdzie są złączenia mięsa, wtedy od razu nam się zasklepi i ser nie powinien wypływać. Podlewamy lekko wodą, dorzucamy resztę żurawin (najlepiej każdą przekroić, wtedy puszczą soki podczas duszenia). Dusimy ok. 10 minut, co jakiś czas przewracając mięso. Z podanych proporcji wychodzą 3 roladki. 




Wartość energetyczna wszystkich roladek – 470kcal

Wartość energetyczna 1 roladki z serem camembert i żurawinami – 155kcal 


18 komentarzy:

  1. Poezja!!!Uwielbiam wszelkiego rodzaju roladki w Twoim wykonaniu:)W najbliższym czasie zrobię pewniakiem!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kobieto jesteś moim guru z jedzeniem w roli głównej:)To co tworzysz powinno się jakoś wynagrodzić,niech to będzie gwiazdka michelin;)))POZDRAWIAM Jola

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam dziś na obiad i wyszło rewelacja!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Hm... a ja spróbuję je ugotować na parze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I chyba znalazlam nowa ulubiona strone internetowa :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ja ogólnie jestem w szoku ! proponuje jakieś spotkanie Twoich wielbicieli !!!We mnie też coś się przełamałon:0

    OdpowiedzUsuń
  7. tak wyszło że komentarz wyszedł z konta syna :)

    OdpowiedzUsuń
  8. To jest pyszne. Nareszcie bezpłciowa pierś z kurczaka nabrała charakteru. Wypróbowałam już kilka Twoich dań i to jest dla mnie najsmaczniejsze. POLECAM.

    OdpowiedzUsuń
  9. 'A tej wody duzo wlać? Tak by do polowy przykryło roladki?

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszne było! Zrobiłam dziś na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  11. tylko jaką do tego zrobić sałtkę? :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mało Ci ich tutaj? Cały dział :)

      Usuń
  12. To moja ulubiona wersja roladek:) Kocham żurawinę... zapraszam też do mnie po dietetyczne inspiracje:) http://dietetyczne-przepisy.net/

    OdpowiedzUsuń