Przygotowanie:
Jajko gotujemy, studzimy i trzemy na tarce na małych oczkach. Dodajemy dowolny serek kanapkowy i sporą ilość rzeżuchy lub innej zieleniny. Serek przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Zamiast serka kanapkowego można użyć dowolnego białego, wiejskiego – wedle upodobań.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Wtedy są najbardziej wartościowe i moim zdaniem najsmaczniejsze. Po ugotowaniu przedzielamy gorące ziemniaki na pół i nadziewamy zimnym twarożkiem.
Jajko gotujemy, studzimy i trzemy na tarce na małych oczkach. Dodajemy dowolny serek kanapkowy i sporą ilość rzeżuchy lub innej zieleniny. Serek przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Zamiast serka kanapkowego można użyć dowolnego białego, wiejskiego – wedle upodobań.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Wtedy są najbardziej wartościowe i moim zdaniem najsmaczniejsze. Po ugotowaniu przedzielamy gorące ziemniaki na pół i nadziewamy zimnym twarożkiem.
Wartość energetyczna wszystkich ziemniaków z twarożkiem – 540kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 ziemniaków) – 270kcal