logo

logo

poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Pasta cebulowa z rzeżuchą





Składniki:
2 duże cebule (200g)
1 łyżka serka kanapkowego (25g)
rzeżucha
przyprawy (sól)


 





Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy z przyprawami. Zostawiamy do przestygnięcia, po czym dodajemy rzeżuchę i łyżkę dowolnego serka kanapkowego, żeby całość scalić. Pomysł na pastę znalazłam w starej pożółkłej książce. Myślę, że można by to zmiksować blenderem, co zamierzam przetestować następnym razem.



Wartość energetyczna całej pasty cebulowej – 100kcal


Wartość energetyczna na 100g - 40kcal/100g


2 komentarze:

  1. hmm zrobię jutro ale trochę inaczej tj. bez podsmażania... od czasu do czasu sięgam po kanapkę z cebulą i maggi (wiem, że niezdrowe, dlatego robie to baaaardzo rzadko, tak ze 2 razy do roku) więc wydaje mi się, że taka surowa również się nada :) a ta rzeżucha to świetny pomysł! mam jeszcze 2 kubeczki i już nie wiem z czym to jeść.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przed chwilą zrobiłam tyle ze zużyłam jedną cebulę i kiełki rzodkiewki :) PYCHA :D A i zmiksowałam i wyszła taka fajna zielona pasta hehe najlepiej posmarowac chrupkie pieczywo -moje jutrzejszr śniadanko :) pyszotka >^.^<

    OdpowiedzUsuń