logo

logo

środa, 5 czerwca 2013

Zupa krem ze szparagów

 



Składniki (na garnek 2,5l):
szparagi (1kg)
ziemniaki (300g)
seler (200g)
1 domowa kostka warzywna
przyprawy (sól, pieprz) 

Przepis na domową kostkę warzywną tutaj.

 


Przygotowanie:
Szparagi obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki i seler obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Wszystko wrzucamy do garnka z wodą, z domową kostką warzywną i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy zupę blenderem na krem. Całość przyprawiamy do smaku.



Wartość energetyczna całego kremu ze szparagów – 480kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/5 zupy) – 95kcal 


3 komentarze:

  1. Bardzo fajny przepis:)Smaczna zupa-krem Polecam!
    A mam takie małe pytanko czy jest możliwość umieszczenia bądź wysłania na e-mail składników i sposobu wykonania tych gotowych propozycji obiadowych?Wyglądają pięknie takiego czegoś własnie szukałem ale nie każde danie jest szczegółowo opisane i stąd moje pytanie do Pani.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale chodzi o które? z którego posta?

      Usuń
  2. mniam zjadłabym taki krem :)
    pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń