logo

logo

piątek, 6 grudnia 2013

Sałatka kalafiorowa z kukurydzą





Składniki:
kalafior (500g)
kukurydza (100g)
2 jajka (120g)
jogurt naturalny (50g)
przyprawy (sól, pieprz)


 





Przygotowanie:
Kalafiora dzielimy na różyczki i wrzucamy na ok. 2-3 minuty na osolony wrzątek, następnie studzimy i drobno kroimy. Do miski wrzucamy pokrojonego kalafiora, posiekane drobno gotowane jajka i kukurydzę z puszki. Wszystko mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.




Wartość energetyczna całej sałatki kalafiorowej – 430kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 sałatki) – 145kcal 


 

9 komentarzy:

  1. widzę że dziś u ciebie warzywa rządzą...zwłaszcza kalafior, którego na marginesie uwielbiam...

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł na sałatkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super ze jestes! pozdrawiam zimowo! Aga

    OdpowiedzUsuń
  4. kalafior tez swietnie smakuje surowy, starty na tarce o drobnych oczkach, z jajkiem na twardo i ogorkiem kiszonym :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiele osob nawet nie ma pojecia, ze mozna jesc kalafiora na surowo. I pieczarki tez!

      Usuń
  5. Sałatka rewelacyjna a co najważniejsze tania!!

    OdpowiedzUsuń
  6. dziś na obiad ją robię :)
    Dam znać jak wyszła.

    OdpowiedzUsuń
  7. zrobiłam na śniadanie i wcinam jeszcze ciepłą, pycha!
    resztę włożę do lodówki, posolę trochę i niech się przegryza :)
    tola

    OdpowiedzUsuń
  8. Jest wspaniala ��
    Uwielbiam ! ��

    OdpowiedzUsuń