logo

logo

piątek, 6 grudnia 2013

Sałatka z brokułami i kaszą gryczaną

 
Składniki:
kasza gryczana sucha (100g)
½ brokuła (250g)
kukurydza (100g)
ogórki kiszone (200g)
2 jajka (120g)
cebula (100g)
jogurt naturalny (50g)
przyprawy (sól, pieprz)




Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z wytycznymi z opakowania, następnie studzimy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości, następnie po przestudzeniu drobno kroimy. Do miski wrzucamy pokrojone jajka, pokrojone w kostkę ogórki kiszone, pokrojoną cebulę, brokuły, kukurydzę z puszki i kaszę gryczaną. Wszystko mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawiamy do smaku.



Wartość energetyczna całej sałatki z brokułami – 790kcal

Wartość energetyczna 1 porcji (1/4 sałatki) – 200kcal