Składniki:
seler naciowy (250g)
cebula czerwona (100g)
kukurydza z puszki (100g)
oliwa (10g)
1 łyżeczka octu winnego
przyprawy (sól, pieprz, suszone zioła, rozmaryn)
Przygotowanie:
Seler naciowy kroimy na drobne plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę z puszki odsączamy. Wszystko wrzucamy do miski, skrapiamy octem winnym, oliwą a oliwek (lub dowolnym zdrowym olejem) i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy według uznania, z dużą ilością ziół, suszonych bądź świeżych. Przed podaniem schładzamy około godzinę.
Wartość energetyczna całej sałatki z selerem naciowym – 260kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) – 130kcal
Seler naciowy kroimy na drobne plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę z puszki odsączamy. Wszystko wrzucamy do miski, skrapiamy octem winnym, oliwą a oliwek (lub dowolnym zdrowym olejem) i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy według uznania, z dużą ilością ziół, suszonych bądź świeżych. Przed podaniem schładzamy około godzinę.
Wartość energetyczna całej sałatki z selerem naciowym – 260kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 sałatki) – 130kcal