Składniki:
cebula (100g)
cukinia (500g)
papryka czerwona (200g)
kalafior (300g)
koncentrat pomidorowy (50g)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili, czosnek)
cebula (100g)
cukinia (500g)
papryka czerwona (200g)
kalafior (300g)
koncentrat pomidorowy (50g)
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, chili, czosnek)
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem. Następnie przekładamy ją do garnka i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę i posiekanego surowego kalafiora. Wszystko gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
Wartość energetyczna całego leczo – 260kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 leczo) – 130kcal
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem. Następnie przekładamy ją do garnka i dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę i posiekanego surowego kalafiora. Wszystko gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
Wartość energetyczna całego leczo – 260kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/2 leczo) – 130kcal