Składniki:
kapusta czerwona (300g)
por (150g)
oliwa (10ml)
cukier (10g)
ocet winny (15ml)
1 ząbek czosnku
przyprawy (sól, pieprz)
kapusta czerwona (300g)
por (150g)
oliwa (10ml)
cukier (10g)
ocet winny (15ml)
1 ząbek czosnku
przyprawy (sól, pieprz)
Przygotowanie:
Kapustę i pora drobno siekamy, lekko solimy, mieszamy i odstawiamy. Przygotowujemy dressing, do miseczki wlewamy oliwę, ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, pieprz i sól. Przygotowany sos dodajemy do poszatkowanej kapusty i pora. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Wartość energetyczna całej surówki - 250kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 surówki) - 85kcal
Kapustę i pora drobno siekamy, lekko solimy, mieszamy i odstawiamy. Przygotowujemy dressing, do miseczki wlewamy oliwę, ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, pieprz i sól. Przygotowany sos dodajemy do poszatkowanej kapusty i pora. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Wartość energetyczna całej surówki - 250kcal
Wartość energetyczna 1 porcji (1/3 surówki) - 85kcal