Składniki:
ryż paraboiled suchy (100g)
fasola sucha (50g)
pieczarki (250g)
cebula (150g)
przyprawy (sól, pieprz, chili, suszone zioła)
Przygotowanie:
Fasolę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Czas gotowania uzależniony jest od gatunku fasoli, zwykle 30-45 minut. Ryż paraboiled gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę w kostkę, solimy, wrzucamy na patelnię i dusimy pod przykryciem 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż, fasolę i przyprawiamy.
Wartość energetyczna całej potrawy – 640kcal
Wartość energetyczna jednej porcji (1/4 potrawy) – 160kcal
Fasolę moczymy kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości. Czas gotowania uzależniony jest od gatunku fasoli, zwykle 30-45 minut. Ryż paraboiled gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Pieczarki kroimy na plasterki, cebulę w kostkę, solimy, wrzucamy na patelnię i dusimy pod przykryciem 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż, fasolę i przyprawiamy.
Wartość energetyczna całej potrawy – 640kcal
Wartość energetyczna jednej porcji (1/4 potrawy) – 160kcal